Az Ubisoft is közzétette első féléves üzleti eredményéről szóló beszámolóját, melyből kiderült, hogy az Assassin’s Creed III megjelenése első hetében 3,5 millió példányban kelt el világszerte.

Ez a szám több, mint kétszerese annak, amit a Revelations tavaly ilyenkor produkált. Bár a játék nem járult hozzá az Ubisoft féléves üzleti teljesítményéhez bevételeivel (szeptember 30-án zárult az időszak), azonban a 74,4 millió dolláros nettó veszteséghez igen, a maga hatalmas marketingköltségeivel.

Ami a közeljövőt illeti, a francia kiadó a Wii U megjelenésére koncentrál, hiszen hét játékuk is elérhető lesz a konzolra induláskor, köztük a legnagyobb név, a ZombiU lesz. Az Assassin’s Creed III sikerét látva, és bízva a Wii U játékok népszerűségében is, a következő félévre vonatkozó bevétel várakozásait az Ubisoft 1,16-1,2 milliárd euróról 1,2-1,26 milliárd euróra módosította.

Arról természetesen senki ne feledkezzen meg, hogy az Assassin’s Creed III még meg sem jelent PC-re és Wii U-ra, vélhetően ez a két platform is masszívan hozzájárul majd a játék sikeréhez.