Befutott a Superdata legfrissebb elemzése, melyből kiderült, hogy a játékeladások pörögnek, ahogy közeledik az év vége, s hogy a FIFA 16, sőt, a FIFA 15 is remekül fogy, hatalmas hasznot hozva az EA-nak. 

Októberben az előző évhez képest a digitális játékeladások piacai 7%-kal bővült, az előző hónaphoz képest pedig 2%-kal. A digitális piac teljes árbevétele 5.5 milliárd dollár. 

A fizetős MMO-k kivételével minden szegmens növelni tudta eladásait, közölte Joost van Dreunen, a Superdata vezérigazgatója. A konzolokon történő digitális vásárlások összege 375 millió dollárra rúgott, melyet főkén Észak-Amerikában költöttek el. Ehhez a PlayStation 4 és az Xbox One egyre növekvő játékosbázisa adta a lendületet, 41%-kal magasabb eredményt produkálva, mint egy évvel ezelőtt.

 

A FIFA 16 volt a legkelendőbb játék konzolokon, s érdekes, hogy az ebből szárazó bevételek 52%-a bővítményekből jött össze, nem az alapjátékból!  A PC-s digitális árbevétel 622 millió dollárra rúgott, azaz, még mindig jóval több pénzt költenek a PC-sek digitális áruházakban, mint a konzolosok. 

superdata_October