Bár korábban a Rockstar a tegnap leleplezett Grand Theft Auto Online-ról úgy nyilatkozott, mint “különálló dolog”, egy “önálló tartalom”, egy friss nyilatkozatból kiderült, hogy csak a GTA V-ből lesz elérhető, külön nem árulják majd.

Leslie Benzies, a Rockstar North elnöke nyilatkozta a CVG-nek egy exkluzív interjú keretében azt, hogy a GTA Online önálló életet él majd. A leleplezést követően azonban a Rockstar egyik képviselője a Polygonnak mindezt pontosította. Elmondása szerint teljesen ingyenesen lehet majd hozzáférni a – gyakorlatilag – multiplayer módhoz, nem kell hozzá semmilyen kód, online pass, vagy bármi hasonló.

A GTA Online-t a Grand Theft Auto V negyedik karakterén keresztül lehet elérni a karaktertárcsából, mely a játék megjelenését követően két hét múlva, azaz október elsejétől lesz elérhető. A képviselő megerősítette, hogy a Rockstar, más játékokkal ellentétben, mint például az Uncharted 3, nem tervezi a többjátékos módot külön értékesíteni semmilyen formában, az csak az alapjátékból lesz elérhető.