Az elmúlt hetekben nyilvánosan csinált hülyét magából a japán kiadó azzal, amit Hideo Kojima-val és a Silent Hills-zel művelt, akkor még nem lehetett tudni, hogy emögött egy stratégiai váltás is készül. 

A Konami bejelentette, hogy a jövőben fő platformjának a mobileszközöket tartja, derült ki a vállalat vezérigazgatója a Nikkei-nek adott interjújából. Szerintem a videojátékok világában számos platform létezik, de ezek csillagának a mobileszközöket tartja, mert szerinte semmi más nem áll olyan közel hozzánk, mint ezek az eszközök.

A mobileszközökben rejlik a videojátékok jövője. A multiplatform játékok esetén tényleg nincs értelme már felosztani a piacot különböző kategóriákra többé. A mobilok veszik fel azt az új szerepet, hogy a nagyközönséget összekössék a játékok világával. Agresszívan fogjuk a mobiljátékokat fejleszteni, a fő platformunk a mobil lesz.

Úgy tűnik, hogy a japán kiadók nehéz időszakon mennek keresztül. A SEGA a közelmúltban jelentette be, hogy az Alien: Isolation nem fogyott olyan példányban, mint tervezték, és az utolsó Sonic-játék sem. A Square Enix úgy tűnik, hogy viszonylag jól muzsikál, bár a Tomb Raider és az új Deus Ex nyugati műhelyekben készül.

A Konami ezen döntésével úgy tűnik, hogy amikor legközelebb sétálgatsz Silent Hills-ben, azt egy nagyon picike kijelzőn fogod tenni.