Érdekes információra bukkantunk a PlayStaton 4-gyel kapcsolatban, melyet a Sony vezérigazgatója, Kaz Hirai ejtett el egy vállalati megbeszélésen, miszerint a konzol már most, a ciklus legelején nyereséges! 

A japán Impress Watch (nekem ez kínai!) számolt be arról, hogy Kaz Hirai szerint a PlayStation 4 már most is nyereséget termel a Sony számára, sőt mitöbb, a konzol nyereségesebb lehet, mint annak idején a PlayStation 2 volt. Utóbbi a mai napig a japán vállalat legsikeresebb konzolja, mely gyakorlatilag úgy tarolta le a világot, mint egy hullócsillag mindent, ami az útjába kerül.

A PlayStation 3-nak mindez nem sikerült, mert bár rendkívül sikeres még mind a mai napig, ugyanis közel 5 éven keresztül veszteséget termelt a Sonynak, és csak 2010 júliusában vált nyereségessé!

A PlayStation 4 fogy, mint a cukor, eddig hivatalosab több mint 7 milliót adtak el belőle fél évvel ezelőtti megjelenése óta. Ez alatt a hat hónap alatt máris sikerült nyereséget termelnie a kiadónak, azaz, minden egyes konzolt úgy sikerül eladni, hogy a költségek fedezése mellett az hasznot is hozzon.

Ehhez csak gratulálni tudunk, s büszkén írjuk le, hogy két konzollal mi magunk is hozzájárultunk a sikerhez!