A PlayStation Vita jó ideje csak szenved, s sokan meghúzták a vészharangot már a kézikonzol felett. A PlayStation 4 megjelenése azonban igen jót tett a Vita eladásainak, derült ki a Sony legfrissebb nyilatkozatából.

Fergal Gara, a Sony UK ügyvezetője megerősítette az IGN-nek, hogy a PS Vita eladásai drámaian megemelkedtek azután, hogy a PlayStation 4 az üzletekbe került. Bár konkrét számokat nem mondott Gara, azt azért elárulta, hogy az emelkedés mértéke 163%. Ez a jelentős lendület jót tesz a fogyasztóknak és a fejlesztőknek egyaránt, ugyanis több játék jelenhet meg ezáltal a kézikonzolra.

A vásárlók jelentős része a Remote Play funkció miatt vásárolt kézikonzolt. Ez a fícsör lehetővé teszi, hogy a kézikonzolról, akárhol is vagyunk, ahol van netkapcsolat bekapcsoljuk az otthon lévő PlayStation 4-et, s elindítsunk rajta tetszőleges játékot, mely azután a Vita kijelzőjén játszható teljesértékűen.

Csütörtökön jelentette be a Sony, hogy a PlayStation Vita egy vékonyított változatát dobja piacra az Egyesült Királyságban, 180 fontért.