A finn Remedy, akiket leginkább az Alan Wake-ről, s kedd óta a Quantum Break-ről ismerünk, a jövőben játékaiban multiplayer részt is tervez, derült ki egy friss interjúból. 

A csapat kreatív direktora, Sam Lake a legrissebb Major Nelson-podcastban mondta el, hogy a Remedy-nél számos ötlettel dobálóznak már, s ezek egyike a multiplayer szegmens. Időről időre felmerül a csapat körében a többjátékos funkció, néha nagyobb a relevanciája, máskor kevésbé van fókuszban, de határozottan gondolkodnak rajta. Mindez attól is függ, mondta Lake, hogy mi lesz a következő Remedy-játék.

Lake azt is elárulta, hogy az újfajta történetmesélés, melyet a Quantum Break-ben láthatunk, fontos a finn csapat számára. A kérdésre, miszerint már gondolkodnak-e a játék jövőjén azt mondta, hogy mindez attól függ, hogy a játék hogyan teljesít. Amikor egy új IP-t készítenek, rengeteg munka folyik a háttérben, s sokkal több készül el, mint maga a játék. Az idő majd eldönti, mondta Lake, a Quantum Break 2 nem kizárt, ha üzletileg sikeres lesz az első rész.