A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a PlayStation 3 árát csökkenti. Igaz egyelőre csak Új Zélandon, de hamarosan a világ többi része is csatlakozhat. Utána viszont már nem lesz kapható a konzol. 

Miután a csökkentett áru PlayStation 3-ak elfogynak a szigetországban, a Sony már nem tervez újabb konzolokat szállítani a kereskedőknek. Ez lesz tehát az utolsó alkalom arra, hogy valaki az előző generációs PS-t beszerezze ott. Arról nem szólt a hír, hogy az akciót még a világ mely régióira terjesztik majd ki, de hamarosan ez is kiderül, ugyanis a kiadó pont ezt tervezi.

Közeledünk tehát az előző generáció tényleges végéhez, a japán vállalat ugyanis a konzol gyártásával már korábban leállt. A készletek kifutnak és vége.

A PlayStation 3 2006 novemberében mutatkozott be Japánban és az USA-ban, majd 2007 márciusában Európában. A konzolt életciklusa alatt többször áttervezéték, először jött a vékonyabb, majd a szupervékony modell. Mire a PlayStation 4 megjelent 2013 novemberében, már 80 milliót adtak el belőle világszerte.