A Nintendo nyilvánosságra hozta, hogy az újonnan elstartolt online szolgáltatása, a Nintendo Switch Online törli a játékosok mentését, ha lejár az előfizetésük. Érdemes előtte manuálisan menteni. 

A Nintendo Switch Online elindult hódító útjára, a szolgáltatás előfizetőinek viszont érdemes tudni, hogy a felhőbe mentett adatokat a Nintendo nem őrzi meg, ha lejár az előfizetés, nyomban törlődnek. Ha viszont valaki azokat lokálisan is tárolja, ismét használni fogja tudni, amint új előfizetést vásárol.

A Nintendo Switch Online-szolgáltatásra akkor lesz szükséged, ha online szeretnél játszani játékaiddal (fizetős multi), azonban ben minden címhez lesz szükség erre, például a Fortnite kivétel.