A Forbes Magazin közzétette a világ leggazdagabb embereinek idei listáját, és a legvagyonosabb 100-ba egy videojátékiparból megtollasodott ember is található, nevezetesen Gabe Newell. 

A Valve alapítójának és tulajdonosának vagyonát 5.5 milliárd dollárra becslik, mely 2017 márciusában “még csak” 4.1 milliárd dollár volt. Newell 2013 márciusa óta megötszörözte vagyonát. Nem rossz eredmény egy, a Harvardról kibukott embertől.  Newell 97. lett a top 100-as listán idén, , s ezen a helyen nyolc másik milliárdossal osztozik.

Természetesen a sikerét a Valve és a Steam folyamatos dominanciájának köszönheti a PC-s játékok piacán, melyek a Forbes szerint “125 millió játékosnak árul”. Mivel a Valve nincs jelen a tőzsdén, így bevételeiről sem kell jelentést tennie nyilvánosan, the a Forbes becslése szerint a vállalatnak csak a felét tulajdonolja Newell.

Egy másik érdekes mutatót is magának mondhat a milliárdos: a Forbes azt is közzéteszi egy tizes skálán, hogy az érintett a vagyonát örökölte (1), vagy a semmiből hozta létre (10). Newell ezen a skálán az előkelő 8-as mutatót kapta.