2009 óta először jelentkezik új játékkal a finn Rovio, miután az Angry Birds franchise-t minden lehetséges fronton kipasszírozta, s a több, mint egymilliárd letöltéssel a zsebeit degeszre tömte dollárokkal. Itt az Amazing Alex.

Egészen biztos, hogy a Rovio szinte remegő térdekkel várja, milyen is lesz a fogadtatása az új játéknak, hisz a Mérges Madarak rendkívül magasra tette a lécet üzletileg és népszerűségben is. Ha igazán őszintén akarunk lenni, akkor el kell mondani, hogy az Amazing Alex első bitjeit nem a Rovio fektette le, gyakorlatilag készen vette át egy amerikai csapattól a játék alapjait, amit tovább fejlesztették, és tupíroztak.

Csavart egyet üzleti modelljén is a finn cég, ugyanis míg az Angry Birds eleinte ingyenes volt, csak a mikrotranzakciókért kellett fizetni, addig Bámulatos Alex-et már 0,99 dollárért lehet letölteni, igaz, nem lesznek benne hirdetések.

A játék középpontjában különböző fejtörők állnak, a cél mindenféle bonyolult és vicces gépezet megépítése. A játékosok kiélhetik kreativitásukat, ugyanis maguk is készíthetnek pályákat.