Az Assassin’s Creed II-ben nagy népszerűségnek örvendett, hogy a renesszánsz Itáliában több helyen is lehetett sírokat felfedezni, kifosztani. Ez a fícsör visszatér az idei epizódban, az Origins-ben. 

A GamesRadar-nak adott nyilatkozatában Ashraf Ismail a játék kreatív direktora árulta el, hogy az Assassin’s Creed: Origins-ben autentikus egyiptomi sírokkal lehet majd találkozni, s azokban kincsek után kutatni. Ezeknek is több fajtája lesz: klasszikus fejtörő, a továbbjutás érdekében megoldandó feladat, és lesznek benne kihívások is.

Ezt a koncepciót az Assassin’s Creed II-ből vették, ahol a sírok közül több is valós helyszíneken, mint például Basilica di San Marco-ban volt megtalálható Velencében, vagy például a római Colosseumban, ami érdekes, hogy inkább kör alakú volt sem pedig elliptikus, köszönhetően az akkori (9 évvel ezelőtt) technikai kihívásoknak.

A csapat rengeteg időt töltött egyiptomi sírok tanulmányozásával, még történészekkel is konzultáltak annak érdekében, hogy a lehető legautentikusabbak legyenek a játékban ezek a helyszínek.

Az Assassin’s Creed: Origins október 27-én jelenik meg, PS4-re, Xbox One-ra és PC-re.