A mai nap bejelentésre került az Assassin’s Creed: Rogue, melyet a Game Informer következő számában mutat be részletesen az Ubisoft. Megvan tehát, hogy melyik lesz az idei második nagykonzolos Assassin’s Creed. 

A Game Informer értesülései szerint a Rogue az utolsó Assassin’s Creed lesz abban a sorozatban, mely 2007-ben debütált konzolokra és PC-re. A játék “visszatér a sorozat gyökeréhez, újre felfedezve azt”, és “egy űrt tölt be a történelemben és az eddigi sztoriban”. A játékban érdekeségképp ezúttal nem orgyilkost, hanem egy korábbi, azonban azóta megtért templomost alakítunk majd, Shay Patrick Cormac néven.

A játék a Hétéves háború idején, az Assassin’s Creed 4: Black Flag és az Assassin’s Creed 3 közti időben játszódik majd. A játékban lesz utalás a Kenway-történetre. A Rogue sok hasonlóságot mutat majd a Black Flag-gel: a játékosok hajózhatnak majd az Észak-Atlanti Óceánon, s számos helyre eljuthatnak majd, mint például New York.

A kiadó még nem jelentette be, hogy mikor jelenik meg a játék, azonban többen ezt november 11-re teszik. További részletek a Game Informer következő számának megjelenésekor várhatók.