Háborog az internet népe, amióta kiderült, hogy az Electronic Arts – sokak szerint – pay-to-win rendszert tett a Battlefront II-be. Azaz, pénzért olyan ládákat lehet megnyitni, mely előnyhöz juttat a játékban. 

Sokak szemét csípik a mikrotranzakciók a játékokban, s az Electronic Arts ezt most újabb szintre emelte azzal, hogy a Battlefront II-be olyan dobozokat lehet megnyitni, melyek valódi játékmenetbeli előnyt adnak a játékosoknak. Persze az internet népe hőbörög és picsog egyfolytában azóta, így az ügyben megszólalt a kiadó.

Kiemeltéke, hogy a ládákban rengeteg minden lesz majd, fegyverek, győzelmi pózok, kozmetikai cuccok. A fejlődéshez szükséges legjobb kártyákat csak bizonyos feladatok teljesítésével lehet majd megszerezni, illetve, ingame pénzből is lehet majd vásárolni és ládákat nyitogatni. Lesznek napi kihívások is, ezekkel is lehet majd kártyákat szerezni.

A leginkább azzal próbálták a kedélyeket megnyugtatni, hogy bizonyos fejlesztések csak akkor lesznek elérhetőek, ha a játékos elért egy bizonyos szintet, így nem lesz olyan helyzet, hogy valaki pénzen minden fejlesztést megvásárol anélküll, hogy nem ölt volna sok órát a játékba.