Mint azt a napokban megírtuk, a THQ csődöt jelentett, mely az egyetlen esélye arra, hogy egy külső befektető támogatását elnyerve a cég újraéledjen. Az MCV értesülései szerint az Ubisoft bejelentkezett a kiadó játékaiért.

Bár a THQ már javában tárgyal a lehetséges pénzügyi befektetővel, a kiadó elmondta, hogy várja a további jelentkezőket is, hisz a pénzügyi stabilitás a legfontosabb a számukra. Mindenki arról beszélt a napokban, hogy a csődbejelentést követően bizony lesz egy-két nagyobb kiadó, aki megkörnyékezi majd a THQ-t, s lapértesülések szerint most ez így is van.

Az Ubisoft érdeklődik a kiadó bizonyos címei iránt, mint például a Saints Row, a Darksiders, a Company of Heroes, a Red Faction vagy a Homefront, emellett természetesen a játékokat készítő stúdiókra is szemét vetette a francia kiadóóriás. A gond ott lehet, hogy a THQ elvárása, hogy licitáljanak mindarra, amivel a kiadó rendelkezik, azonban az Ubisoft, kihasználva a helyzetet, szeretne olcsón bevásárolni.

Az Ubisoft az esetlegesen megszerzett stúdiókat és címeket a saját neve alatt vinné tovább, kérdéses azonban, hogy a THQ a kiszolgáltatott helyzete ellenére mindebbe belemegy-e.