Phil Spencer, a Microsoft Xbox divíziójának főnöke a napokban egy interjúban azt mondta, hogy őt bizony nem érdekli, hogy a Sony hány darab PlayStation 4-et ad el. Dehogynem! 

Az Eurogamer-nek adott interjúban Spencert megkérdezték, hogy véleménye szerint az Xbox One beéri-e a Sony konzolját, mely stabilan vezet a redmondi cég konzolja előtt.

Őszintén mondom, hogy nem foglalkozom azzal, hogy a Sony hány darab PS4-et ad el. Azon gondolkodom, hogy mi mit fogunk csinálni, s hány Xbox One tulajdonos van az Xbox 360-nal szemben.

Van annak módja, hogyan lehet még több konzolt eladni, természetellenes üzleti konstrukciókkal, még több veszteséggel, s ezt soha nem akarnám, mondta Spencer. Feláldozni a hosszú távú kilátásokat a rövidtávval szemben, nos, annak semmi értelme – tette hozzá az Xbox-vezető.

 Mindez természetesen jól hangzik, azonban ha a helyzet fordított lenne, és az Xbox One vezetne a PlayStation 4 előtt, máris fontos lenne Spencer és a cég számára, hogy mennyi konzolt is adnak el a versenytárssal szemben. Minden alkalmat megragadnának arra, hogy öntömjénező töltényeiket durrogtassák…