Az Electronic Arts megerősítette a Battlefield 4 létezését a digitális disztribúciós platformján, az Origin-en keresztül. Ha előrendeled a Medal of Honor: Warfighter-t, akkor máris részese lehetsz majd a játék multiplayer bétájának. Nem megéri?

Ha fent vagy Origin-en, akkor válaszd ki a Genre (műfaj), majd a Shooter (lövöldözős) opciót, s máris meg fogod látni a Battlefield 4 képét. Az Electronic Arts hasonló kereszt-promóciót használt fel a 2010-ben megjelent Medal of Honor reboot népszerűsítése érdekében úgy, hogy béta hozzáférést ígért a Battlefield 3-hoz.

Nem volt nehéz kitalálni, hogy biztosan lesz Battlefield 4, hisz a harmadik részt több mint 15 millió példányban fogyott, de nem túl korai ez kicsit? Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Battlefield 4 még a konzolok mostani generációjára érkezik.

PC játékosoknak gyakorlatilag tök mindegy, azonban konzolosoknak nem: ha 24 embernél többel szeretnének egyszerre játszani, akkor bizony ez kemény dió, hacsak nem a DICE megtalálja a módját, hogyan tud egyszerre több játékost is egymásnak ereszteni.

Akárhogy is lesz, az biztos, hogy a Battlefield 3 kirobbanthatatlan a legnépszerűbb magyar játékszoftverek heti toplistájáról, bő fél évvel a megjelenése után is rendszeresen az első öt legjobban fogyó szoftver között van. A Battlefield 4 így méltán hatalmas üzleti sikernek ígérkezik.