A Relic csapata mindent belead a közelmúltban bejelentett Company of Heroes 2 fejlesztésébe, s a minőséggel kapcsolatban senkinek ne legyen kételye, aki játszott mondjuk a Homeworld-del, vagy a CoH első részével.

A Relic azonban nem elégszik meg azzal, hogy a valósidejű stratégiai játékok (RTS) frontján elismerően beszélnek produktumaikról, a Company of Heroes 2-vel méginkább bizonyítani szeretnének. Olyannyira, hogy egy teljesen egyedi játékmechanikai rendszert integrálnak a játékba, mellyel sokaknak meg fog gyűlni a baja, ha nem elég elővigyázatosak.

A játék az orosz fronton játszódik, s természetesen az időjárásnak óriási szerepe lesz a játékban. Nem csupán az ellenfelekkel, de az elemekkel is meg kell küzdenie majd a játékosnak, ugyanis a fagyos telek minden jellemzője szerves részét képezi majd a játéknak. Lesz itt bőséggel hó, jeges szélviharok, átfúvások, melyek nem csak a katonákra, de a járművekre is hatással lesznek.

Ez a komplex időjárás-rendszer katonák életét olthatja ki, járműveket vághat haza, és csaták kimenetelét is eldöntheti, így komolyan kell majd számolni vele.