Egyre többen szólalnak meg a Star Wars: Battlefront II körüli lootbox-botrány miatt, ezúttal egy francia szenátor véleménye szerint minősül szerencsejátéknak az ilyesfajta rendszer.

Annak ellenére, hogy a brit szerencsejáték felügyelet szerint a lootbox-rendszer nem minősül szerencsejátéknak, akadnak problémák vele. Egy francia szenátor viszont azok mögé állt be a sorba, akik úgy gondolják, hogy bizony az effajta véletlen generált tartalom, amiért a játékos valódi pénzzel fizet, az nem más, mint szerencsejáték.

Jérôme Durain nyílt levelet fogalmazott meg aggodalmáról a szerencsejátékot szabályozó francia szervezetnek. Durain levele pozitív felütéssel kezd: méltatja a videojátékokat, mint a gazdaságra pozitív hatással lévő iparágat, valamint, a valódi sportok közé sorola az e-Sportokat. Ugyanakkor aggasztónak tartja a mikrotranzakciókat és a lootbox-rendszert, és nevén is nevezi a Star Wars: Battlefront II-t.

Bár a szenátor nem gondolja, hogy törvényben kellene fellépni a jelenséggel szemben, azonban a játékosok érdekében fogyasztóvédelmi gyakorlat felállítását sürgeti.

A teljes levél itt olvasható, érdemes átfutni rajta, mert a szenátor nagyon képben van a videojáték-ipar aktuális helyzetével, problémáival.