Az utóbbi időben rengeteg képtelen pletyka látott napvilágot a következő generációs konzolokkal kapcsolatban, amihez hasonlókat a Konzol Center nem kíván a jövőben közölni. A konkrétumokra nyitottak vagyunk, mint ez a legfrissebb Sony bejelentés.

A Sony vezérigazgatója, Kazu Hirai a napokban egy nagyon érdekes kijelentést tett, melyre fel is kapta a fejét a világ, miszerint a Sony hagyja, hogy a Microsoft rukkoljon ki elsőnek az új Xbox bejelentésével. A The Times üzleti részének tegnapi számában Hirai a következőket mondta:

Miért lennénk elsők, amikor a versenytársak így megtudhatnák a specifikációinkat, és valami jobbal jöhetnének ki azt követően?

A kijelentés már csak azért is furcsa, mert vélhetően egy ilyen esetben már nincs esélye egyetlen gyártónak sem, hogy módosítsa a specifikációt, hisz a gyártósorok a bejelentéskor már készen állnak arra, hogy induljon a tömegtermelés. Mindenesetre a Sony már nem először nyilatkozott hasonlót, azonban kérdéses, hogy még egyszer elkövetik-e azt az óriási baklövést, mint a PlayStation 3 esetében, ami egy évvel a versenytárs után került a piacra, és ezt a hátrányát már csak a konzol életciklusának végére sikerült ledolgoznia.