A PlayStation 4 kontrollerének leginkább kritizált funkciója a lightbar, vagy nevezzük fénycsíknak, mely sötétben kurva idegesítően világít, és tükröződik vissza a televízió képernyőjén. Most megtudhatjuk, miért is. 

Bár a legutóbbi, 1.7-es firmware frissítéssel már elhalványítható a fénycsík, kikapcsolni még mindig nem lehet teljesen. Sokan ezért egyszerűen fogták, és leragasztották mondjuk Leokuplast-tal, bár valaki óriási üzletet csinált abból, hogy különböző matricákat gyártott a lightbar eltakarásához.

A Sony most előállt a magyarázattal, hogy miért is nem kapcsolható ki ez a funkció. A helyzet az, hogy ez nem azért kell, mert dizájnos, meg nem is azért, mert a PlayStation Move-nak szüksége van erre. Nem. Az ok nem más, minthogy a Sony virtuális valóság-eszköze, a Project Morpheus igényli azt.

project morpheus

A konzolt kezdettől fogva úgy tervezzék, hogy az együttműködjön majd a VR-szemüveggel, egyszerűen csak nem tudtunk róla. Minderről a Sony Computer Entertainment Europe szenior dizájnere, Jed Ashforth beszélt a TechRadar-nak.

Amikor fél éve kijött az egész, mindenki azt mondta, hogy tükröződik a TV-ben, Azt mondtuk, hogy “oh, nem”, ugyanis nem mondhattuk el az igazat.

 

Miért is nem?!?