Hamarosan az üzletek polcaira kerül az EA Sports gondozásában a FIFA 13, melyet már megjelenése előtt sokan a legjobb focis játéknak tartanak. Az első verdikt is megérkezett, ami biztatót jelent a játék szerelmeseinek.

Az első FIFA 13 tesztet a multiplatform magazin, a GamesMaster tette közzé, és 91%-os értékelést adtak a játéknak. A teszt kiemeli az Impact Engine és a First Touch Control kiszámíthatatlanságát, de egyúttal hozzáteszi, hogy mindkét rendszer kiegyensúlyozottan működik.

Ezzel párhuzamosan dicséri a mesterséges intelligenciát, elsősorban a támadások vezetésénél, a védekezésnél és karrier módban.

Jobb, mint a tavalyi FIFA? Igen. Az alap játékmechanika egyszerűen a konzolon valaha volt legjobb focis élményt nyújtja. A multiplayer fantasztikus, s bámulatosan néz ki. (…) Ha elgondolkodtál, hogy vajon megéri-e az előző rész után ezt is beszerezni, akkor csak ajánlani tudjuk, ugyanis fantasztikus vele játszani.

Az egyetlen negatívum, ami a tesztben elhangzik az az, hogy karrier módban a menürendszer még mindig nem megfelelően lett kialakítva.