A PlayJam tegnap este bejelentette, hogy az OUYA sikereit látva, s ezen beindulva ők is piacra dobnak egy Androidos konzolt, ami csak egy kicsit lesz nagyobb, mint egy pendrive. Az ára viszont még alacsonyabb lesz, mint az OUYA-nak.

A csapat természetesen a Kickstarter-hez fordult segítségért, itt állt szándékukban összekalapolni a pénzt a GameStick névre keresztelt konzolra. A projekt olyannyira jól sikerült, hogy a célul kitűzött 100 ezer dollárt egy nap alatt sikerült összeszedni. Mindezt több, mint ezer támogató (backer) segítségével sikerült elérni, s még 27 nap van hátra a kampányból, így a végső összeg még bőven nőhet!

Mielőtt bárki is lefitymálná a születőben lévő új Androidos konzolt: a helyzet annyira komoly, hogy a Disney is felsorakozott a projekt mögé, s a konzol ahhoz képest, hogy mekkora, elég erős specifikációval rendelkezik.

Az OUYA tehát még indulása előtt kap egy versenytársat, persze a közel 9 millió dollár, amit sikerült összeszednie messze túlmúlja a GameStick várható projekt bevételét. Mindenesetre az, hogy egy olyan neves stúdió, mint a Disney is támogatja a projektet, vélhetően azt jelenti, hogy komolyan kell venni ezt a projektet is!

A hírt köszönjük az OUYA Hungary-nek!