Szinte nem telik el úgy hét, hogy videojáték elemzők ne bocsátkoznának jóslatokba arról, hogy a Grand Theft Auto V mikor is jelenik meg. Kezdjük a hetet most két ellentétes véleménnyel, az egyik szerint a játék idén, a másik szerint csak jövőre érkezik.

Colin Sebastian a Videogamer-en úgy nyilatkozott, hogy a Rockstar műhelyében készülő GTA V idén egészen biztosan nem jön már ki. Úgy véli, hogy legkorábban 2013-ban kerülhet az üzletek polcaira, ugyanis a Rockstar a Max Payne 3-ra fókuszál idén, s nem akar saját magának konkurenciát állítani.

Továbbá, ha idén jelenne meg a játék, akkor a Diablo III, Halo 4 és Assassin’s Creed III címekkel kellene megmérkőznie. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a BioShock Infinite, a God of War: Ascension és a The Last of Us ne lenne a játéknak konkurencia (szerintem nem – a szerk.), de az biztos, hogy azáltal, hogy ugyanabban az évben adnák ki a játékot, mint a Max Payne 3-at, a játék nagyobb károkat kéne, hogy elszenvedjen.

Michael Pachter azonban mindezt másképp gondolja. Úgy véli, hogy a BioShock Infinite 2013-ra történő csúszása lehetőséget nyit a GTA V számára, hogy még idén megjelenjen. Úgy gondolja, hogy októberben meg is történhet:

 Véleményünk szerint a csúszás lehetővé teszi, hogy a Grand Theft Auto V idén októberben megjelenjen. Úgy véljük, hogy a Rockstar Games számára az október a preferált hónap. A Rockstar Games korábban az összes Grand Theft Auto játék megjelenését októberre időzítette (kivéve a GTA IV-et, melyet a PS3-as verzió bugja miatt 2008 áprilisára halasztottak el).

Azt feltételezzük, hogy amint a Rockstar Games jelezte a Take-Two-nak, hogy a GTA V kész lesz októberre, a Take-Two odaszólt az Irrational Games-nek, hogy kicsit több időt töltsenek el a BioShock Infinite finomhangolásával.

Szerinted Sebastian-nak vagy Pachter-nek lesz igaza?