Az Electronic Arts közzétette legfrissebb üzleti jelentését, melyből a fontos franchise-ok jövőjére is fény derült. Kiderült, hogy a kiadó évente szeretne Battlefield-játékot megjelentetni, hogy felvegye a harcot a COD-sorozattal.

Frank Gibeau, az Electronic Arts elnöke elárulta, hogy a kiadó tervei szerint jövőre is lesz Battlefield-játék, azaz, beállnak a sorba, és a Call of Duty mintájára évenként dobnak ki újabb iterációkat. A Medal of Warfighter előrendelői a játékban találtak egy kódot, mellyel a Battlefield 4 bétájában vehetnek majd részt, igaz, a játék hivatalosan még bejelentésre sem került. Nagyon valószínű, hogy a negyedik epizód idén ősszel jelenik majd meg.

Felmerül a kérdés, hogy vajon jövőre akkor milyen rész kerülne be a sorozatba? A legvalószínűbbnek az néz ki, hogy a Bad Company 3 készülhet el, bár az EA fejese erre egyelőre még csak nem is utalt.

Ami a Medal of Honor-szériát illeti: a Warfighter bukása miatt a sorozatot parkolópályára állítják, bár Gibeau nem árulta el, hogy ez végleges nyugdíjazást jelent, vagy csak szanatóriumba küldik a sorozatot.