A Sony is megosztotta a világgal az első negyedéves pénzügyi jelentését, melyből kiderül, hogy a japán vállalat továbbra sem találja a jó csapásirányt, ugyanis éppen csak nyereséges lett, de a videojátékos részleg viszont veszteséggel zárt. Ha már ők is…

Vállalati szinten a Sony 19,18 milliárd dolláros árbevételt húzott be, ami ugyan 1,4 százalékos növekedést jelent, ugyanakkor üzemi eredménye csupán 79 millió dollár, ez 77,2 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A cég videojátékokért felelős divíziója, mely rendre példaként került említésre vállalaton belül, ezúttal veszteséges lett, 45 millió dollárra rúg a mínusz. Árbevétele szintén alacsonyabb lett, 1,49 milliárd dollár. Mindennek a PSP és a PS3 csökkenő hardver- és szoftvereladások az oka a Sony szerint.

A cég egyáltalán nem meglepő módon nem közölt eladási mutatókat a PlayStation Vita konzoljáról, csak kategóriánként osztotta meg az eredményeket a világgal. Az asztali konzolokból (PS2 és PS3) 2,8 millió darab fogyott, míg hozzávaló szoftverekből 20,1 millió darab, míg a kézikonzolokból (PSP, PS Vita) 1,4 millió, s hozzájuk 5,8 millió játék kelt el.

Jól érzékelteti azt, hogy mekkora bajban van a Sony, hogy tavaly csupán a PSP-ből 1,8 millió darab fogyott, mellé pedig 6,6 millió darab játék.