Nincs szerencséje a japánoknak, mind a Sony, mind pedig a Nintendo virtuális piactere és hálózata akadozgat(ott), így karácsonykor számos felhasználó nem járt szerencsével bizonyos tekintetben.

Nem tudni, hogy van-e köze ahhoz, hogy vélhetően megnövekedett számú játékos lóg a hálózatokon, mindenesetre a PlayStation Network és a Nintendo Eshop is kapcsolódási problémákkal küzd.

A Sony elismerte a hibákat Twitteren mondván, hogy tudatában vannak, hogy felhasználók egy csoportja nem tudja beváltani a kuponjait a hálózaton. A Twitter-felhaszálók visszajelzései alapján a probléma komolyabb, ugyanis többen egyáltalán nem tudnak kapcsolódni a PSN-hez. Időközben a Nintendo is közölte, hogy dolgozik a probléma elhárításán, és remélik, hogy hamarosan meg is oldják.

Ha valaki a napokban hasonlókat észlel, ne lepődjön meg. Szerencsére a mostani hiba távol állt attól, ami 2014 decemberében történt: mind az Xbox Live, mind pedig a PSN hálózatát feltörték, és jelentős ideig egyáltalán nem volt elérhető a két hálózat, tonnányi borsot törve a játékosok orra alá világszerte.