Az Apple tegnap közzétette az aktuális (Q3) negyedéves üzleti eredményeit, melyből kiderült, hogy a vállalat  forgalma 35 milliárd dollárra rúgott, s 8,8 milliárd dolláros profitot húzott be magának.

Mindez azt jelenti, hogy az almás cég napi 97,777,777 dollár, azaz, közel százmillió dollár profitot termel. NAPONTA! S gondolná valaki, hogy a számok láttán lehetnek elégedetlen emberek is a cég körül? Pedig így van, ugyanis ez a teljesítmény elmarad a céggel szembeni várakozásoktól, s az elemzők kicsit fanyalogni kezdtek a teljesítmény láttán.

Az előző negyedévben a vállalat 39,2 milliárdos árbevételre tett szert, sőt, a nyereség is alacsonyabb a korábbi 11,6 milliárd dollárhoz képest. Az egy évvel ezelőtti hasonló időszak eredményeit tekintve viszont van ok az örömre, azok ettől lényegesen elmaradtak (28,5 milliárd dollár forgalom, 7,3 milliárd dollár nyereség).

Lássuk, hogy hardver szinten mit sikerült behúzni a cupertínói cégnek. iPhone készülékből 26 millió darab fogyott világszerte, mely 28%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest. Ugyanakkor ez kevesebb, mint az előző negyedévben elkelt 35 millió darab masina.

Klikk a nagyobb méretért a képre!

iPad fronton, köszönhetően az iPad 3-nak sokkal rózsásabb a helyzet, amiből 17 millió darab fogyott világszerte. Ez az előző negyedévhez képest 42%-os növekedést jelent.