A múlt hónapban a Sony bejelentette, hogy Japánban csökkentik a PS Vita árát, s azt is hozzátették, hogy nyugaton egyelőre nem kell számítani a kézikonzol árának csökkenésére. Ennek ellenére több amerikai Sony-bolt és leárazta a hardvert.

A Joystiq beszámolója szerint több amerikai Sony-márkabolt 100 dollárral csökkentette a PlayStation Vita 3G-s modelljének árát, sőt, a Sony online boltjában is olcsóbb lett a 3G-s modell. Jelenleg 200 dollárt kell annak fizetni, aki ilyen konzolt szeretne magával. Többen tudni vélik, hogy a nyugati árcsökkentés oka egyenesen az, hogy a Sony leállítja a 3G-s modell gyártását.

Úgy tűnik, hogy a Sony csak későn kapott észbe, hogy a mobilabb modell gyakorlatilag felesleges, az okostelefonok betöltik az átmeneti, gyors játék funkcióját, a parkban feküdve pedig senki nem tud multizni egy jót, ugyanis az nem támogatott a sávszélesség relatív szűkösségének köszönhetően.

Rossz nyelvek szerint a gyártás leállításában nem csak a 3G-s modell érintett, hanem a Wi-Fi is, persze ezt senki ne vegye készpénznek, hogy így is lesz.