Ez is eljött, 2013-at írunk, mindenkinek boldog új évet kívánunk! Mi mással is, mint kiváló Xbox 360 játékokkal, melyekből most csokorba szedtük azt a tízet, melyek idén a legjobbnak ígérkeznek.

10. The Army of Two: The Devil’s Cartel

Az Army of Two-játékok mindig is híresek voltak a remek kooperatív élményről, s nem gondoljuk, hogy a következő epizód ebben eltérne a hagyományoktól. A játékban társaddal Alpha és Bravo néven szereplő operátorok lesztek, s Mexikóba utaztok, ahol a játék túlnyomó része játszódik.

Mint előző részei, a Devil’s Cartel osztottképernyős-, és online kooperatív móddal is rendelkezik majd. A játék alatt a már bizonyított Frostbite 2 motor duruzsol majd.

9. DmC: Devil May Cry

A Devil May Cry a Ninja Theory műhelyében rotyog ezerrel, hamarosan meg is jelenik, s kevés játék volt tavaly, ami nagyobb felháborodást váltott volna ki, mint Dante új kalandja. Az ok egészen pontosan Dante fizimiskája, mely egyeseket annyira felbőszített, hogy megtagadták a játék megvásárlását.

A játék Limbo City-ben játszódik, mely elsőre egész normálisnak tűnik, amíg a démonok és más monstrumok Dante-t meg akarják ölni, s az egészet fenekestül forgatják fel. A Devil May Cry az év egyik legjobb hack’n’slash játékának ígérkezik.

8. Metal Gear Rising: Revengeance

A Revengeance az a játék, melyben egy katana-pengével szeletekre vághatod ellenfeleidet, azzal a pengével, mely a legerősebb acélt is kettéhasítja. A játék Hideo Kojima mester által megalkotott Metal Gear-világban játszódik. Akármennyire is remek történettel rukkol elő a játék, legnagyobb érdeme és élménye egészen biztosan a főhőssel, Raiden-nel történő kaszabolás lesz.

7. Injustice: Gods Among Us

Az Injsutice: Gods Among Us azt próbálja megvalósítani a DC-szuperhősökkel, amit  a Rocksteady Arkham-sorozata Batman-nel. A játékot a tavaly debütált, és kiválóra sikeredett Mortal Kombat készítői, a Neather Realms készíti, s a varázslatos DC univerzumba kalauzolnak el bennünket.

A bunyós játékban minden egyes karaktert a képességei és eszközei tesznek egyedivé, s a játék a DC Comics híressé vált helyszínein játszódik, mint például Batman barlangja. A játék offline és online módokkal is büszkélkedik majd, így barátaiddal és idegenekkel is megmérkőzhetsz majd a világháló. Joggal pályázik az év bunyós játéka címre!

6. Tomb Raider

Az év sokak által egyik legjobban várt játéka, mely a Tomb Raider-sorozat korábbi részeivel ellentétben egy sötétebb tónusú, felnőttebb játék lesz, egy sokkal emberibb, sérülékenyebb, és szerethető Lara Croft-tal. A játékban a korábbi stílus is módosul: ahelyett, hogy Lara egzotikus helyeken különböző leletek nyomába eredne, a cél most itt a túlélés egy hajótörést követően.

A fiatalabb Croft gyakorlatilag egyetlen íjjal indul útjára, hogy a sziget rémségeivel, állataival és ellenségeivel felvegye a harcot, és épp bőrrel úszhassa meg a kalandot. A játékhoz a napokban jelentették be a multiplayer módot.

 5. Splinter Cell: Blacklist

A Blacklist a Splinter Cell-sorozat hatodik epizódja, melynek főhőse Sam Fisher, akit ismét szolgálatban hív munkaadója, a Fourth Echelon. Fisher ebben az epizódban terroristák nyomába ered a világ különböző tájain. Az Ubisoft fejlesztett játékmechanikával, újabb funkciókkal, polírozott látványvilággal szeretné a sorozat régi- és új szerelmeseit elkápráztatni ezzel a külső nézetes lövöldével.

4. Dead Space 3

A Dead Space 3-ban Isaac Clarke visszatér, s továbbra is az emberiség végzetét próbálja megállítani  hideg világűrben. Ezúttal társait is kap magának John Carver személyében, aki legalább annyira szeretne pontot tenni a Necromorph-ok történetére, mint Isaac. A játék a jeges-havas Tau Volantis bolgyón játszódik, s a sorozat történetében először online kooperatív módot is kap.

3. BioShock Infinite

A BioShock készítői idén a BioShock Infinite-tel lepik meg a rajongókat, mely egy képzeletbeli világban játszódik a korai 1900-as években. A helyszín nem más, mint Columbia, a repülő város, melyet a két amerikai frakció konfliktusa taszított polgárháborúba. Booker DeWitt, a néhai Pinkerton-ügynök bőrébe bújva kezded meg a kalandokat, kinek feladata, a titokzatos fiatal hölgy, Elizabeth becserkészése.

A játék, az előző részekhez hasonlóan egy szociokritika a modern Amerika világáról és ideológiájáról.

2. Gears of War: Judgment

Bár Cliff Bleszinski, az Epic Games fenegyereke tavaly elhagyta a stúdiót, ez nem gátolja meg azt, hogy a Gears of War-sorozat folytatódjon, egészen konkrétan egy előzmény formájában, Judgment alcímmel. Az Xbox 360-exkluzív játék szemet kápráztató grafikával, s a korábban már megszokott mechanikával tér vissza a sorozat szerelmesei legnagyobb örömére.

Marcus és Dom helyett ezúttal Cole és Baird kapják a főszerepet, a játék készítésében a People Can Fly csapata is résztvesz.

1. Grand Theft Auto V

Valljuk be, hogy nem lehetett tegnap este elég alkoholt inni ahhoz, hogy már ma ne gondoljunk csillogó szemekkel a Rockstar Games idei fejőstehenére, a várhatóan minden rekordot megdöntő Grand Theft Auto V-re! A játék a Los Angeles analógiájára épülő városban játszódik, s a korábban megszokott egy főhős helyett ezúttal hármat is kapunk.

Mindegyikük teljesen más háttérrel és történettel rendelkezik, s akár adott küldetésen belül is váltogathatjuk őket. A GTA V minden eddiginél nagyobb térképen. változatos helyszíneken, rengeteg küldetéssel, járművel és látványos grafikával tör az életünkre.

Izgalmas évnek nézünk elébe. Te melyik játékod várod a legjobban?