A Sony közzétette jelentését az előző üzleti évének eredményeiről, amiből kiderült, hogy világszerte már 77 millió PlayStation 4 talált gazdára. A konzol fogyása ugyan lelassult, de egy év múlva ilyenkor már 90 millió felett lesz! 

Hamarosan alulról nyaldossan a 100 milliót az eladott PlayStation 4 készülékek száma, annak ellenére, hogy a jelenlegi generáció toronymagasan legnépszerűbb masináljának eladásai kicsit megtorpantak, mint siheder a szűz lány kertje tövében. Míg az előző üzleti évben 20 millió PS4 talált gazdára, addig a legutóbbiban “csupán” 19 millió. Ennek ellenére a bázis további bővülését prognosztizálja a Sony, és 2019. március 31-re már 93 millió eladott konzolt vizionál.

A Games &Network Services üzletáguk, ahová a PlayStation-márka is tartozik, 1943,8 milliárd jen árbevételt könyvelt el, mely 294 milliárd jennel több, mint egy évvel korábban. A PlayStation Plus népszerűsége töretlen, a szolgáltatás előfizetőinek száma már elérte a 34,2 milliót. Játékaik egyharmadát digitálisan értékesítik: a 246,9 millió eladott szoftver 32%-ért a vásárlók egy métert se mentek.