Bá egy héttel ezelőtt mutattuk be nektek a Gameloft gondozásában elkészült és megjelent Kingdoms & Lords játékot, máris megérkezett a csapattól a következő városmenedzselős játék, a Cosmic Colony.

2088-at írunk, a helyszín a világűr, ahol különböző bolygókon kell telepeket létrehozni és menedzselni az erőforrásokat abból a célból, hogy a galaxis urai lehessünk. A Cosmic Colony hasonlóan tetszetős grafikával rendelkezik, mint a Kingdoms & Lords, s rengeteg küldetést kell teljesíteni. Nem árt résen lenni, mert mindaz, amit létrehoztál, egy szempillantás alatt az enyészeté lehet, ha egy fekete lyuk az egészet beszippantja.

Ha épp nem a környezeti ártalmakkal kell megbirkóznod, akkor természetesen az idegenekkel, akik a kolóniád életére törnek. Nem lehet nem észrevenni azonban a Gameloft kézjegyét a végterméken, ugyanis egy az egyben a Kingdoms & Lords és hasonszőrű játékokra hajaz, csak pepitában. Ez természetesen ízléstől függ, hogy kit mennyire zavar, engem nagyon. Annak ellenére, hogy a játék hangulatos és tetszetős, hosszú időre szavatos, alapjaiban nem kínál újdonságot.

Bár a játékot teljesen ingyen lehet letölteni az App Store-ból, sajnos a készítők talán most még hangsúlyosabban a mikrotranzakciókra hegyezték ki a játékot, azaz arra, hogy valódi pénzért különböző kiegészítőket, pénzbeli valutát, tárgyakat is miegymást vegyél.

Aki szereti a hasonló játékokat, és nem zavar az azonos kaptafa, annak kellemes időtöltés lesz a játék.