Hatalmas lehetőség áll a Sony és a Microsoft előtt: Kína megszüntetni a 15  éve, a videojátékokra és konzolokra kivetett tilalmát. Mostantól az országban bárhol, hivatalosan lehet majd értékesíteni mindkettőt. 

Kína még 2000-ben vezette be a drákói döntést, mély sebet okozva a nagy gyártóknak és kiadóknak. A világ legnépesebb országa ugyanis hatalma piac lehet bárkinek, aki ott sikerrel veti meg a lábát. Két és fél évvel ezelőtt már derengeni látszott valami: a szigorú döntés megszüntetéséhez hét minisztériumnak kellene egyetértenie.

Úgy tűnik, ez az idő eljött, derült ki a Kulturális Minisztérium közleményéből. Mostantól kezdve mind a Sony, mind a Microsoft az ország teljes területén üzletelhet – korábban a Sony és a Nintendo csak a Shanghai Free Trade Zone területén belül tehette ezt.

Ahhoz, hogy a mostani döntés megszülethessen, a tavalyi évben egy próbatesztet végeztek, s a minisztérium szerint ez sikeres volt, A korábbi tiltás oka az volt, hogy a játékok potenciálisan károsak lehetnek a kínai fiatalságra nézve.