A THQ nem létezik többé. Egy szomorú történet végére került pont tegnap, megtörtént a valaha szebb napokat látott kiadó eszközeinek, és intellektuális javainak (IP) értékesítése. A Darksiders franchise jövője ismeretlen.

A kiadó vezérigazgatója, Brian Farrel tegnap egy levélben tájékoztatta az alkalmazottakat, és Jason Rubin elnököt. A THQ főhadiszállásán egy maroknyi alkalmazott megmarad, akik az átmenetben segítenek. A többi alkalmazott sorsa bizonytalan, bár Farrel és Rubin elmondása szerint egy részüket bizonyára átveszik az új tulajdonosok, de a többségnek meg fog szűnni a munkaviszonya.

Jó hír viszont, hogy a kiadó legtöbb stúdiója és címe életben marad, s bár a THQ megszűnt létezni, a szellemiséget vihetik tovább.

Nyilvánosságra kerültek az aukción tett győztes ajánlatok, így képet is kaphatunk arról, mi lesz a nagy címek és stúdiók sorsa. A THQ egyik erős franchise-za, a Darksiders, illetve az azt készítő csapat, a Vigil Games sorsa ismeretlen.

 

Relic Entertainment és a Company of Heroes franchise

Győztes licit: 26,6 millió dollár- SEGA Corporation

THQ Montreal, az 1666-ot és az Underdog-ot is beleértve*

Győztes licit: 2,5 millió dollár – Ubisoft

Evolve (Metamorphosis)

Győztes licit: 10,894 millió dollár – Take-Two Interactive

Volition és a Saints Row franchise

Győztes licit: 22,3 millió dollár – Koch Media

Homefront franchise

Győztes licit: 544,218 dollár – Crytek

Metro franchise

Győztes licit: 5,877,551 dollár – Koch Media

Southpark: The Stick of Truth

Győztes licit: 3,265,306 dollár – Ubisoft

 

* A hivatalos aukciós dokumentum szerint a THQ Montreal egy bejelentetlen játékon az Underdog-on is dolgozott, illetve az 1666 szintén egy bejelentetlen projekt, vélhetően azonban csak munkacím.