Emlékszel rá, hogy a Medal of Honor: Warfighter-t készítő Danger Close korábban azt nyilatkozta, hogy a játékban nem eredhetünk Bin Laden nyomába, mert “ez nem a mi történetünk”? Nos, a helyzet mégsem teljesen így van.

Való igaz, hogy továbbra sem lesz témája az ősszel megjelenő lövöldének a leghírhedtebb terrorista levadászása, azonban az Electronic Arts megtalálta a módját, hogyan is rángathatja bele a mindezt a játékba, egy kis extra profit reményében:  a licensz tulajdonossal kötött marketing ügyleten keresztül.

Tegnap a kiadó bejelentette, hogy megállapodást kötöttek a Sony Pictures-zel, melynek értelmében a közeljövőben bemutatásra kerülő Zero Dark Thirty című mozi alapján készült DLC-t adnak majd ki a játékhoz. A mozifilm a Bin Laden után folyó évekig tartó hajszát, majd a terroristavezér megtalálásának körülményeit mutatja be. A multiplayer DLC-ben két pakisztáni helyszínen lehet majd játszani a tökös bakát: az egyik a hírhedt Darra fegyverpiac, a másik pedig  a Chitral régió, ahol Bin Laden bujdosott.

S hogy mindez az egész kevésbé tűnjön gusztustalannak, a kiadó minden egyes eladott DLC után 1 dollárt, azonban minimum egymillió dollárt ajánl fel a Project Honor kampány részére, mely különböző háborús alapítványokat támogat, jellemzően sérült veteránokat, illetve az elhunytak hozzátartozóit.

Sajnos kedves EA, ha a Bin Laden vadászatról van szó, akkor bizony ezt a játékot már évekkel ezelőtt lenyomták (ld. a lenti videót)!