A Titanfall fejlesztőjének új, free-to-play játéka, az Apex: Legends hatalmas sikerrel nyitott, a megjelenése utáni néhány napban ugyanis már 10 millió játékost állított maga mellé. Terjed a battle royale, mint a pestis. 

A megjelenését követő 72 órában az Apex: Legends már egymillió egyidejű játékosszámmal büszkélkedhetett, ami hatalmas sikernek számít. A PUBG és a Fortnite babérjaira törő játékot egy hét alatt pedig már tízmillióan próbálták ki, ami hatalmas sikert sejtet.

Az Electronic Arts-nak szüksége is volt a sikerre, ugyanis a kiadó legutolsó negyedéves jelentésének közzétételét követően részvényeinek értéke 18%-ot zuhant a tőzsdén, többek között annak köszönhetően, hogy a Battlefield V-ből nem sikerült elérni a tervezett eladásokat. A játékból egymillió példánnyal kevesebb fogyott, mint ahogy azt a kiadó tervezte.

Az Apex: Legends megjelenésével a részvények magukhoz tértek, és visszamásztak a zuhanás előtti szintre, Kérdés persze, hogy a siker mennyire lesz tartós, és az mennyire szól az újdonság tényének. De akár az is elképzelhető, hogy új riválist kapott a jelenleg legsikeresebb játék, a Fortnite.