A jövőben az Electronic Arts talán jobban meggondolja, mennyire nézi hülyének a játékosait, miután a cég papírjainak az értéke egy nap alatt 2,5%-ot zuhant az amerikai tőzsdén. Ez nagyon sok. 

Nem múlt el a Battlefront II-botrány nyom nélkül, nem úszta meg az Electronic Arts azzal, hogy az internet népe hőbörgött azután, miután kiderült, hogy pay-to-win rendszert akartak a játékba betenni. Ezt ugyan a premier előtt két órával leállították, de már kevés volt, ugyanis rossz rajtott fogott a játék a briteknél: 65%-kal kevesebb fogyott belőle, mint az első részből 2015-ben.

Még ez sem volt elég, ugyanis a piac reagált az EA mocsok húzására, és a cég papírjainak értéke 2,5%-ot zuhant a tőzsdén, novemberben összesen pedig már 7%-ot. Könnyű fejszámolás, hogy ha a cég értéke csak egymilliárd dollár lenne (ennél sokkal több), akkor is 70 millió dollárt veszített az értékéből, ez kb. 18.5 milliárd forint, nem kis pénz, még az EA is megérzi.

A napokban amúgy a Lucasfilm is kiállt a játékosok mellett, amikor azt nyilatkozták a The Wall Street Journal-nek, hogy a Star Wars-univerzum mindig is a rajongókról szól, független attól, hogy mozi vagy játék, így mikrotranzakcióknak a Battlefront II-ben semmi keresnivalója nincs!