A mai nappal debütált Nyugat-Európában az Xbox One kistestvére, az S-modell, mely határozottan karcsúbb és könnyebb, mint az elődje volt. De vajon megéri-e lecserélni a meglévő konzolt erre? 

A Digital Foundry darabokra szedte az új konzolt, s megézték, hogy gyorsabb, erősebb-e, mint a nagyobbik testvére. A tesztből kiderült, hogy igen, gyorsabb, azonban a különbséget teljesítményben alig lehet majd észrevenni, ugyanis a játékokhoz csak egy nagyon kicsivel tesz hozzá többet, mint az Xbox One. Olyan címek esetében, amik küszködnek a 30 vagy 60 fps eléréséhez, egy picit dob az új konzol teljesítménye.

A tesztből úgy gondolom, hogy azoknak, akiknek meglévő Xbox One konzolja van, nem éri meg az újra cserélni, ugyanis alig fog valamit is (leginkább semmit) észrevenni a teljesítmény különbségből. Összességében nem fog egy játék sokkal jobban futni, és szebb sem lesz.

Ha valaki 4K-s mozit akar nézni, akkor válthat, ha van 4k-képes televíziója, illetve akkor is, ha a kisebb méret annyit számít neki, illetve, a nagyobb, 2TB-os merevlemez is szempont. Ellenkező esetben remekül kiszolgálja az eredeti Xbox One, amit eleve már csak nagyon áron alul lehet eladni, és busásan rá kell fizetni a különbözetet az új, Xbox One S konzolért.