Első hallásra kézenfekvő, azonban annál fontosabb kijelentést tett Frank Gibeau, az Electronic Arts fejese a Medal of Honor: Warfighter-rel kapcsolatban, miszerint, a cél az, hogy elkülönüljön a Battlefield sorozattól.

Az Electronic Arts eltökélt szándéka, hogy amennyire csak lehetséges, távol tartsa a két franchise-t egymástól, s még véletlen sem szeretnék, hogy bárki is összemossa a kettőt. A kiadó nem hisz az évenkénti újabb epizódokban, ezért is pihentetik most a Battlefield szériát, s itt az ideje, hogy más projektre, nevezetesen a Warfighter-re koncentráljanak.

Utóbbi multiplayer módja merőben eltér majd a Battlefield 3 többjátékos módjától, a cél az, hogy minden korábbinál realisztikusabb legyen mindez. Arra a kérdésre, hogy jó ötlet-e a két sorozatot egymással párhuzamos futtatni, emígy reagált:

Lehet, hogy első látásra nem professzionális, de meg vannak az előnyei. Annyit mondhatok csupán, hogy igyekszünk mindkét játékot a lehető legfrissebben tartani.

Néhány napja röppent fel a hír, hogy készül a Battlefield 4, így az Electronic Arts nem is akar annyira eltávolodni a sorozattól, mint azt a fentiekkel sugalmazni szeretné.