Az Xbox 360 fölényének a konkurens PlayStation 3 felett sokan azt az érvet hozzák fel, hogy a Microsoft platformja egy évvel korábban indult, mint a Sony-é. Ezzel a logikával a következő generációs platformok közül a Wii U-nak kéne lenni az elsőnek.

Satoru Iwata, a Nintendo fejese nem hisz ebben a teóriában. Elsőnek lenni a piacon tetszetős pozíció, de ez semmit nem vetít előre a későbbiekkel kapcsolatban – véli.

 Az, hogy ki az első a piacon, egyáltalán nem fontos. Az egyik ok, amiért azt hisszük, hogy most jött el az idő a Wii U megjelenésére az csupán annyi, hogy fontos lesz a [Wii U] a világnak.

Amikor a Wii megjelent, még ritka volt a piacon a HD televízó, mára az eszköz megkerülhetetlen lett. Időközben a második kijelző vált olyan dologgá, amivel foglalkozni kell. Az Apple iPad-je drága, s a Wii U alternatívát kínál, s Iwata nem hisz abban, hogy valaki, akinek van már egy HD televíziója, négy-öt éven belül új eszközt szeretne vásárolni.

Akár így van, akár úgy, nem tartom valószínűnek, hogy a Wii U a következő generációs konzolok sikerének tortájából túl nagy szeletet hasítana ki. Bár sem a Microsoft, sem pedig a Sony nem árult el semmit a következő generációs konzollal kapcsolatban, szinte biztosra veszem, hogy mind a két masina kelendőbb lesz a piacon, mint a két kijelzővel felszerelt Wii U.