Az Ubisoft az elmúlt években rengeteg kritikát kapott a PC játékosokkal történő bánásmód miatt, nevezetesen a DRM védelemről van szó, mely állandó internetkapcsolatot igényelt még az egyjátékos módoknál is. Most ez változik.

Tök mindegy, hogy egy játékos az Ubisoft saját online disztribúciós rendszerén keresztül vásárolt meg egy játékot, vagy boltban, vagy  Steam-en, a DRM-védelem (digital rights measurment) miatt állandóan online kellett tartózkodniuk, míg egy játék kampány módja alatt is.

Mondani sem kell, hogy az állandó internetkapcsolat milyen problémákat jelent azoknak, akiknek ilyenjük nincs, vagy ha van is, a kapcsolat lassú vagy nem megbízható. Ha akár csak egy másodpercig is az internet kihagy, a játék a desktop-ra dobja a játékost, s a nem mentett állás bizony elveszik. Nos, ez kergette őrületben az utóbbi években a még mindig PC-n játszókat, teszem hozzá, joggal.

Az Ubisoft végül meghallgatta a panaszokat, s bejelentette, hogy az Assassin’s Creed III PC-s verziója nem kap ilyen védelmet, offline is lehet majd játszani a sztori módot. Az Ubisoft részéről Stephanie Perotti, a Rock Paper Shotgun-nak adott interjújában elmondta, hogy a döntés júniusban született meg erről. A DRM védelem megmarad, csak enyhítenek a szigorán: elég lesz egyetlen egyszer aktiválni a játékot, s többé az nem zaklatja a tulajdonosát.

Az Assassin’s Creed III november 20-án jelenik meg PC-re, közel egy hónappal a konzolos megjelenést követően.

Szerintetek más játékoknál is enyhíteni fognak a DRM-en?