Hivatalos adat érkezett Olaszországból, mely a videojáték-ipar legfőbb mutatóit összegző. Ebből kiderült, hogy az olaszországi gamerek döntő többsége PlayStation 4-en játszik a konzolok közül. 

Olaszországban 2017-ben 1,05 milliárd eurót költöttek videojátékokra, és további 428 millió euró ment el hardverekre, és azok kiegészítőire. Az adatot az olasz kereskedelmi szervezet, a AESVI  publikálta, ezek magukba foglalják a fizikai és digitális értékesítést, valamint a mobilos adatokat is.

A kiegészítőkre, melyek főként a kontrollerek értékesítését jelentik, 94 millió eurót költöttek az olaszok, míg hardverre 333 milliót, ebből a hordozható konzolokra 16 millió euró jutott. Összesen 1,115 millió (!) darab nagykonzolt értékesítettek az országban tavaly, valamint 135,747 hordozható masinát.

A szoftverek terén a fizikai értékesítés még mindig jelentős, az összes eladások egyharmadát a lemezes értékesítés produkálta, 370 millió euró értékben. A mobilos piac, mint a világ legtöbb pontján itt is a legnagyobb szeletet harapta ki a tortából: az összes bevétel 37%-át adta, 385 millió euró értékben. A digitális PC-s és konzolos bevételek, melyek a piac legkisebb szeletét adják, 294 millió eurót fialtak.

Ami a játékosok megoszlását illeti, érdekes adat került napvilágra. A GameTrack adatai szerint a játékosok 52%-a okostelefonon játszik, itt az Android vezet az iPad és az iPhone előtt PC-t a játékosok 46%-a használ, míg 48% konzolon szórakozik.

A legnépszerűbb konzol Olaszországban a PlayStation 4, a konzolon játszók 31%-a ezen a platformon tolja. A Wii és Wii U 21%-kal, a PS3 pedig 18%-kal részesedik. Az Xbox One és Xbox 360 felhasználók aránya 14-14%, a Nintendo Switch pedig 12%-on állt meg tavaly.