A Konami és Hideo Kojima között az elmúlt hetekben olyannyira elmérgesedett a viszony, hogy a kiadó lelőtte az új Silent Hills fejlesztését is. Ezen a világon minden jóérzésű gémer felháborodott, s mentenék az egészet. 

Senki nem tudja pontosan, hogy min is rúgta össze a port Hideo Kojima és a Konami, de az biztos, hogy a kiadó a játékfejlesztő zseni nevét minden létező dologról leszedte, s még a nyomát is eltűntették, hogy valaha létezett a kapocs a fejleztővel. Így került le a PlayStation Store-ból is az új Silent Hill demója.

Nem is biztos, hogy valaha kiderül, hogy miért mérgesedett el a viszony a két fél között, de a rajongók most összefogtak, és petíciót indítottak az új Silent Hill feltámasztásáért. 75 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni, s a számláló jelenleg már bőven 60 ezer felett jár.

Persze nem valószínű, hogy Kojima, Guillermo del Toro és Norman Reedus ettől meggondolná magát, de lehet, hogy a Konami kicsit észbe kap, hogy hosszú távon mit is veszíthet egy ilyen döntéssel.