Szinte minden alkalommal vitákat vált ki játékosok között az, hogy megéri-e előfizetni a PlayStation Plus szolgáltatásra, mely havidíjért cserébe nyújt ingyen játékokat a három Sony-konzolra minden hónapban. Azt viszont eddig senki nem számolta ki, mit is ér ez. 

Mennyit is ér valójában a PlayStation Plus-szolgáltatás? Jó kérdés, de most már tudjuk rá a választ, ugyanis a brit Push Square tanulmánya szerint meglehetősen sokat. Miután górcső alá vették az idei teljes felhozatalt az Instant Games Collection-ben, megállapították, hogy a Sony 526 ezer forint értékben adott játékot az amerikai előfizetőknek, az euurópaiknak pedig 370 ezer forint értékben.

Ez elsőre nagyon soknak hangzik, azonban érdemes hozzátenni a következőket. A játékokhoz addig lehet csak hozzáférni, amíg az előfizetésed él, ha az lejár, onnantól kezdve – hiába letöltötted – játszhatatlanok. Másrészt, a Push Square adatait nem platformonként nézte meg, hanem együtt: a játékok ennyit értek, ha mind a három (PS4, PS3 és Vita) platformon letöltötted az aktuális havi kínálatot.

Ettől függetlenül, ha figyelembe vesszük az éves PS Plus előfizetés kb. 12 ezer forintos árát, ez még mindig megéri, hisz a játékok mellett ott van még a Share Play-funkció, a multiplayer, további kedvezmények az akciókból, és egyéb, kizárólag a tagoknak fenntartott nyalánkságok.