A héten zajlott le a Sony felhő alapú szolgáltatásának, a PS Now-nak a bétatesztje, melyben PS3-as játékokat bérelhetünk majd PlayStation 4-re. A gond csak az, hogy már-már irreálisan sokba kerül mindez. 

Mélyen a pénztárcájában kell majd nyúlnia annak, aki PlayStation 4-en akar játszani egykori PS3-as klasszikusokkal. A Kotaku információ szerint ugyanis még amerikai szemmel is aránytalanul sok, melyet a japánok egy játék bérléséért kérnek majd. Lássunk néhány példát.

Akinek a foga az F’1 2013-ra fáj, annak 50 dollárt kell kifizetnie egy 90 napos bérlésért. A GRID 2 23 dollárt ér, a NASCAR 14 40 dollárt, a DIRT 3 pedig 27 dollárt. Ne feledje senki, hogy csak bérlésről van szó, amennyiben a bérleti időszak lejár, a letöltött játék használhatatlanná válik.

Ezek a játékok használtan gyakorlatilag már ugyanennyiért megvehetők lemezes formában, s akkor nem csupán három hónapig játszhatunk vele, hanem bármeddig. Igaz, hogy ehhez egy PlayStation 3 konzol is szükségeltetik…

A Sony árazása már csak azért is érdekes, mert épp a héten szólták le az Electronic Arts új, bérléses szolgáltatását, az EA Access-t, melyben a kiadó játékait lehet majd kibérelni.