A Sony igen meglepő bejelentést tett a sajtó képviselőinek, miszerint idén 100 új játék jelenik meg PlayStation 4-re. Figyelembe véve, hogy már február van, s eddig gyakorlatilag a nagy semmi érkezett, merész megnyilvánulás ez!

A Sony a napokban számos, érdekes tényt osztott meg a zsurnalisztákkal a PlayStation 4-gyel kapcsolatban. Az eddig sem volt új, hogy a konzolt gyakorlatilag szétkapkodták, mint a cukrot, s a gyártósorok izzanak annak érdekében, hogy az óriási keresletet ki tudják szolgálni a világban.

Az eddig megjelent játékok közül a COD: Ghosts, a Battlefield 4 és a FIFA 14 fogyott a legjobban, ezek egyike sem tekinthető valódi nextgen játéknak. A játékosok hetente átlag 34 millió órát töltenek a konzol előtt, s már 48 millió videót és képet osztottak meg a hálón. A Twitch és az Ustream segítségével 1,7 millió órányi videót streameltek a világ kíváncsi szemeinek. A konzol tulajdonosai eddig összesen 172 millió órát játszottak az interneten.

A legmeglepőbb azonban az a kijelentés volt, miszerint idén 100 játék jelenik meg PS4-re. Ez az év hátralévő részében csak úgy lehet igaz, ha átlagosan legalább 10 játék megjelenik majd havonta. Éppen ezért nem árt ezt a kijelentést egy csipetnyi sóval fogyasztani.