Napokon belül elindítja a Rockstar a Grand Theft Auto V többjátékos részét, a GTA Online-t, azonban maga a cég figyelmeztet arra, hogy az első napokban a hatalmas terhelés miatt technikai problémák várhatók a rendszerrel.

Még a Rockstar várakozását is felülmúlta a Grand Theft Auto V sikere, így lázasan készülnek a GTA Online jövő heti indítására. Jelenleg a rendszer nincs felkészülve a több millió játékos egyidejű fogadására, ezért őrült tempóban állítják csatasorba az újabb és újabb szervereket.

Ennek ellenére a cég előre jelezte, hogy az első napokban technikai problémák lehetnek a rendszerrel: sikertelen kapcsolódás, glitchek, fagyások, váratlan kilépések stb. Példának hozták fel az iFruit alkalmazást és a Social Club múlt heti problémáit: a két rendszer hasonló okok miatt több napig nem volt elérhető, vagy csak részlegesen.

A fentiek mellett szóba került az is, hogy a játékban mikrotranzakciók lesznek, azaz, valós pénzért vásárolhatunk különböző fejlesztéseket, ingatlanokat, autókat a multiplayer módban. A Rockstar letette a nagyesküt, hogy mindez nem borítja majd fel a játék egyensúlyát, ugyanis azt, ami igazán számít, a Hírnév, nem lehet majd pénzen vásárolni, csak az erőfeszítésekért cserébe kapjuk.

A multiplayer módban megszerzett virtuális pénz ugyanakkor nem vihető át a sztori módba, hangsúlyozta a Rockstar.