Az IGN-nek adott interjújában a Sony szoftverinnovációért felelős igazgatója, Don Mesa azt mondta, hogy még ebben az évben több mint 100 játék érkezik a PlayStation Vita-ra. Ezt számon kérjük rajta!

Mesa az interjúban magasztalta a digitális letöltések szerepét a PS Vita esetében. Mint mondja, a PlayStation Store-nak megkerülhetetlen szerepe van abban, hogy a kézikonzolra mennyire egyszerűen lehet letölteni a játékokat.

playstationvita_02

Az idén megjelenő, állítása szerint több mint 100 játék közül olyan címeket emelt ki, mint a Hotline Miami, Thomas Was Alone, Lone Survivor, Frozen Synapse, s a felhozatalban hangsúlyozta az indie-játékok fontos szerepét.

Tudom, hogy mostanában eléggé forrt a levegő a PlayStation Vita körül. Voltak negatív benyomások, és hasonlók. Amire eközben nem jutott időnk az az, hogy arról beszéljünk, hogy a Vita tulajdonosai valójában hogyan is éreznek a konzollal kapcsolatban.

Mesa rögtön egy Sony felmérés eredményét idézte, miszerint, a PlayStation Vita tulajdonosok között az elégedettségi ráta 86%, a rendszeresen – egy héten legalább egyszer – a konzolt használók száma pedig 90%. Az átlagos heti játékidő pedig 18.7 óra.