Az elmúlt 10 napban a Nintendo Switch eladásai Japánban egy lélektani határt léptek át azzal, hogy több fogyott a konzolból mint a Wii U-ból teljes élettartama, azaz hat év alatt! 

A Nintendo Switch-ből Japánban megjelenése óta 3,407,158 darab kelt el, míg a Wii U életciklusa során 3,301,555 példányban fogyott a szigetországban. Rövid idő alatt a Switch-nek ez a második rekordja, ugyanis a héten derült ki, hogy a hibrid konzol lett az Egyesült Államok valaha leggyorsabban fogyó konzolja, mivel 10 hónap alatt 4.8 millió példányban kelt el, ami még egyetlen konzolnak sem sikerült soha.

Mire is számíthat a továbbiakban a Switch? A Nintendo az első évben 14 millió darabot tervezett eladni, ami több lenne, mint a Wii U teljes életciklusa alatt eladott mennyiség. Március 3-án lesz a konzol egyéves, s feltételezhető, hogy a Nintendo bejelenti majd, hogy a Switch a globális piacon a leggyorsabban fogyó konzol. Ne feledjük, hogy egy hónappal, valamint tíz hónappal a megjelenése után is ezt a címet birtokolta, 12 hónap után is vélhetően ez lesz a helyzet.