A tegnapi nap folyamán egy durva Unreal Engine 4-es techdemót mutattunk meg, mely a GDC-n került bemutatásra. Most egyéb információk is kiderültek az Epic új motorjáról, melynek mindenki nem fog örülni.

Az Epic társalapítója, Mark Rein arra a kérdésre, hogy az új motor támogatja-e a Wii U-t, nevetve azt válaszolta, hogy “Nem”. Rögtön hozzátette, hogy a helyes válasz az, hogy a Wii U-t az Unreal Engine 3 támogatja, az a motor, mely annyi kiváló játék alatt duruzsol, és mellyel még mindig számos játékot készítenek világszerte.

Az Unreal Engine 3 nem tűnik el azért, mert elkészült az Unreal Engine 4. De a célunk az új motorral az, hogy a következő generációs konzolokra készülő játékokat hajtsa. Erre fókuszáljuk most az energiáinkat. Ha Wii U játékot akar valaki készíteni, ott az Unreal Engine 3, mely már most is több Wii U játék alatt dübörög.

Elnézve a tegnapi videót ezen nem is csodálkozunk, a jelenlegi generációs konzolok, azaz az Xbox 360, a PS3 és a PS Vita nem lennének képesek ilyen grafikai teljesítmény felmutatására.